Är du vår nya ungdomsledare/ungdomspastor


Vi är en församling som syns, växer och ger liv!
Motala Pingstförsamling vill vara en levande och engagerad församling som ska präglas av en stark gemenskap bland både unga och gamla. Vi strävar efter att vara en plats där unga kan växa i sin tro, utveckla relationer och upptäcka sin potential. Nu söker vi en engagerad ungdomsledare som vill vara med och leda och utveckla vår ungdomsverksamhet.
Är du en person som trivs med unga människor och vill skapa gemenskap och bygga relationer? Då kan detta var tjänsten för dig.

Om tjänsten:

Som ungdomsledare har du en nyckelroll i att leda och utveckla vår ungdomsverksamhet. Vår nuvarande ungdomspastor har under några år fått se hur många ungdomar sökt sig till vår kyrka och hur verksamheten vuxit. Du kommer få ta stafettpinnen vidare och ansvara för att planera och genomföra verksamhet för ungdomar i åldrarna från 13 år och upp till ca 18 år. Du kommer att arbeta tillsammans med ett härligt pastorsteam på fyra personer som alla har olika uppgifter och ansvar i församlingen.

Placering: Pingstkyrkan Motala
Omfattning: Halvtid
Tillsättning: augusti

Arbetsbeskrivning:

Ditt uppdrag inkluderar att skapa en trygg och inkluderande miljö där unga människor kan växa i sin tro och som individer. Du kommer också att få möjlighet att bygga relationer med ungdomar både inom och utanför församlingen och vara en positiv förebild och mentor för dem.

Dina arbetsuppgifter kommer bland annat att innefatta..

 • Planera och genomföra ungdomssamlingar på fredagar, att undervisa/predika och hålla i aktiviteter samt undervisa i vår ekumeniska konfirmation.
 • Samla och engagera ledare och ideella för att stödja och bidra till ungdomsverksamheten.
 • Arbeta för att involvera ungdomar i gudstjänsten och andra församlingsaktiviteter.
 • Skapa och upprätthålla relationer med ungdomar, bygga förtroende och vara en person som delar med sig utav sin tro på ett naturligt sätt.
 • Planera och organisera aktiviteter såsom tex. läger.
 • Samarbeta med övriga i pastorsteamet.
 • Tillsammans med andra kyrkor i staden arbeta med konfirmationsundervisning.

Vi söker dig som:

Gärna har tidigare erfarenhet av ungdomsarbete i en församling. Du tycker om människor och har förmåga att skapa dynamik och bygga relationer med ungdomar. Du har en varm tro och ett hjärta för att arbeta med unga människor.

Du är:

 • Kommunikativ, och har en förmåga att kommunicera med både ungdomar och föräldrar.
 • Du är öppen för att samarbeta över kyrkgränser.
 • Flexibel och är beredd att arbeta kvällar och helger när det behövs.
 • Kreativ och har en förmåga att planera, strukturera och genomföra olika aktiviteter och evenemang.
 • Du är en naturlig lagspelare som gärna samarbetar men har samtidigt inga problem att arbeta självständigt.  

Ansökan:

Känner du att detta är tjänsten för dig?  Vill du vara med och forma en levande gemenskap för ungdomar i vår församlingTveka då inte att skicka in din ansökan bestående av ett personligt brev och CV redan idag.

Har du en längtan efter att göra detta men osäker på om du har det som behövs? Låt inte det hindra dig! Skicka in en ansökan så får vi chans att lära känna dig och så litar vi på att Gud är med och leder.

Har du frågor är du välkommen att kontakta Linnea Sennehed på 073-394 08 80.

Skicka in din ansökan till: linnea@motala.pingst.se

Vi ser fram emot att få lära känna dig och välkomna dig till vårt team!