Alpha

Alpha- rum för samtal om livets stora frågor, ny kurs våren 2024.

Vad är en alphakurs? 

Alpha arrangeras i 170 länder och över 30 miljoner människor har tagit del i en Alphakurs. Under kursen så samlas vi för mat, gemenskap och samtal kring frågor som har berört människor i alla tider och de svar som finns i kristen tro på dessa stora frågor. 

Vem är den till för? 

Kursen är till för alla, den som inte vet vad den tror, den som inte tror och den som gör det. En förutsättning är dock att man är intresserad av andras tankar och utgångspunkten för kursen som är den klassiska kristna tron. 

Hur går en samling till? 

Vi kommer att ses en gång i veckan, och samlingen är ca 2 timmar. Under den tiden kommer vi äta tillsammans, lyssna på ett föredrag som innehåller både filmklipp och någon som talar “live”. Efter det kommer vi dela in oss i samtalsgrupper, samma personer varje gång, för att reflektera kring det som delats i föredraget och samtala om vad det väcker för tankar i oss. Varje grupp har en samtalsledare som ser till att alla får ordet och som hjälper till så att det blir ett bra samtalstillfälle för alla. 

När, var, hur?  

Vi i Pingstkyrkan bjuder regelbundet in till Alphakurser. Den som startade våren -24 är igång och är full så det går tyvärr inte att ansluta till den nu. Men vi återkommer med info om när nästa kurs är. När man går Alpha så träffas man en vardagskväll, en gång i veckan samt en lördag.

Vi möts i Pingstkyrkan Motala. 

Kursen görs i samarbete med studieförbundet BILDA.

Datum för kommande kurser är inte bestämda än, men vill du vara säker på att få en inbjudan när en ny kurs börjar så går det bra att skicka ett mail med din kontaktinfo till Mattias@motala.pingst.se så ser jag till att du får info om när anmälan till nästa kurs finns tillgänglig.

Varmt välkommen med på en spännande upptäcktsresa! 

För mer info om Alpha, läs mer här: Hem – Alpha Sweden (alphasverige.se) 

För vidare kontakt med ansvarig från Pingstkyrkan Motala, kontakta Mattias Sennehed, mattias@motala.pingst.se , 07338411129.